5 nõuannet, kuidas võita seksuaalset ärevust ja nautida paremat seksi

5 nõuannet, kuidas võita seksuaalset ärevust ja nautida paremat seksi

Kas tunned end ärevana ja närviliselt, kui tegemist on seksiga? Noh, sa ei ole üksi. Paljud inimesed kogu maailmas võitlevad seksuaalse ärevusega, olgu see siis seotud kehapildi, esinemishirmu, varasema trauma või lihtsalt kogemuste puudumisega. Kuid hirm või ebakindlus voodis võib mõjutada teie seksuaalelu ja üldist heaolu ning mis kõige hullem, põhjustada probleeme teie partneriga. Siin on mõned kasulikud näpunäited, kuidas olla lehe vahel julgem ja nautida seksi ilma hirmuta!

  1. Harjuta enesearmastust ja aktsepteerimist.

Esimene oluline samm seksuaalse ärevuse ületamiseks ja seksiga seotud mugavamaks muutmiseks on õppida ennast armastama ja aktsepteerima sellisena, nagu sa oled. Olenemata sellest, kas teil on probleeme kehapildi, enesekindluse või varasemate traumadega, on oluline tunnistada ja kinnitada oma tundeid. Samuti tasub meeles pidada, et ka teie partner on inimene ja ka tema võib tegeleda täpselt samade hirmudega. Ära unusta, et sa oled piisav just sellisena, nagu sa oled!

  1. Suhtle oma partneriga.

Suhtlemine on rahuldava seksuaalelu võti. Kui tunnete end närviliselt või ebakindlalt, rääkige oma partneriga oma muredest. Loomulikult on ärevad mõtted ülimalt isiklikud, kuid laske oma partneril neist teada. See on oluline osa intiimsusest. Olge oma tunnete ja vajaduste suhtes aus ja avatud. Teie partner võib pakkuda kindlustunnet ning on täiesti okei ja väga normaalne, kui te seda oma partnerilt küsite – kuid mitte liiga palju, sest muidu võib see tunduda abivalmidusena.

  1. Uurige oma soove.

Teine viis usalduse suurendamiseks voodis on uurida oma soove ja fantaasiaid. See aitab tõesti suurendada enesekindlust voodis, kui tead, mis sulle meeldib, millised on sinu soovid ja salajased fantaasiad. Võtke aega ja õppige ennast ja oma keha tundma, avastage ja proovige – vaadake, mis tundub hea. Proovige erinevaid mänguasju ja vaadake, mis teile meeldib. Mida rohkem teate oma soovidest, seda lihtsam on neid oma partnerile edastada. Vajad ideid? Ärge muretsege, me oleme valinud teile mõned mänguasjad, mis on ideaalsed, et alustada oma fantaasiate ja soovide väljaselgitamist! Vibreerivad seksimänguasjad, mängud paaridele, kaugjuhtimispistik, soovide BDSM-komplekt.

  1. Ole kohal

Keskenduge praegusele hetkele: Seksi ajal on lihtne takerduda oma peas, muretsedes selle pärast, kuidas sa välja näed või kuidas sa toimid. Ühiskonnana võitleme me üleaktiivse meelega, laseme oma mõtetel möllata ja takistame meid olemast “siin ja praegu”. Kuid see võib kogemuse rõõmu ära võtta. Püüdke selle asemel keskenduda praegusele hetkele ja tunnetele, mida te tunnete. Hingake sügavalt sisse ja olge koos oma partneriga kohal, nautides teie vahelist füüsilist ja emotsionaalset ühendust. Ärge unustage, et teie partner tunneb, kui teid ei ole kohal.

Samuti on kasulik mõista, kuidas erinevad inimesed kogevad seksuaalset soovi. Naiste jaoks on keha ja vaimu seos väga oluline. Enamiku naiste puhul kogeme seda, mida nimetatakse “tundlikuks ihaks”. See erineb enamikust meestest, kes kogevad seda, mida nimetatakse “spontaanseks sooviks”. Nii et pidage meeles, et naistel on palju keerulisem tunda end hetkes ja keskenduda naudingutele, kui nende mõtted on ülepingutatud.

“Keha ja meeled
ühendus on tõesti oluline”

  1. Võtke aeglaselt.

Pea meeles, et seksiga ei ole kiire. Võtke aega ja liikuge sellises tempos, mis tundub teile mugav. Ärge tundke, et teil on surve täita mingeid ootusi. Mida lõdvestunumalt ja mugavamalt te end tunnete, seda nauditavam on kogemus.

Kokkuvõtteks võib öelda, et seksuaalne ärevus on tavaline probleem, mis võib oluliselt mõjutada teie seksuaalelu ja üldist heaolu. Kuid mõningase enesearmastuse, suhtlemise, uurimise, tähelepanelikkuse ja kannatlikkuse abil saate suurendada oma enesekindlust ja muutuda julgemaks voodipesu vahel.